ВАТ «Ніжинський жиркомбінат» - рік заснування 1896

ОЛІЯ ОЛИВКОВА

  Оливкова олія — рослинна олія, що виготовляється з плодів європейської маслини (Olea europaea).   Найкращою може вважатися оливкова олія екстра-класу (на його етикетці вказано англ. Extra virgin olive oil). У цій оливковій олії кислотність зазвичай не перевищує 1 %, а вважається, що чим нижче кислотність олії, тим вище її якість. 

Олія оливкова
ДСТУ 5065:2008  
   

Назва показника

Олія

оливкова

екстра натуральна

Вид

прозора

Колір, мг йоду, не більше

30

Кислотне число, мг КОН/г, не більше

0,85

Масова частка фосфоровмісних речовин в перерахунку на стеароолеолецитин,

%, не більше

-

Масова частка вологи та летких речовин,

%, не більше

0,13

Масова частка нежирових домішок,

%, не більше

0,04

Пероксидне число , ½ О ммоль/кг,

не більше

4,9

                                    






© 2008 ПАТ «Ніжинський жиркомбінат».
вул. Прилуцька, 2, м. Ніжин, Чернігівська обл., 16600, Україна
Дизайн та розробка сайту
«Український хостінг»