ВАТ «Ніжинський жиркомбінат» - рік заснування 1896

ОЛІЯ РІПАКОВА


Ріпак є однією з найважливіших олійних культур, що культивуються в Україні. Ріпакову олію застосовують в металургійній, миловарній, шкіряній, лакофарбовій промисловості. З ріпакової олії виробляється біопальне.

Після подальшого очищення ріпакова олія широко використовується в харчовій промисловості для виробництва маргарину та майонезу.









Олія ріпакова
ГСТУ 46.072:2003

Назва показника

Олія

ріпакова нерафінована

1-го гатунку

Олія

ріпакова нерафінована

2-го гатунку

Олія

ріпакова рафінована недезодорована

Олія

ріпакова рафінована технічна

Колір, мг йоду, не більше

85

95

30

40

Кислотне число, мг КОН/г,не більше

4,0

6,0

0,4

0,6

Масова частка фосфоровмісних

речовин в перерахунку на

стеароолеолецитин,

%, не більше

2,0

2,0

0,05

0,05

Масова частка вологи та летких речовин, %, не більше

0,25

0,30

0,15

0,15

Масова частка не жирових домішок, %, не більше

0,15

0,20

-

-

Йодне число, г J2/100г, не менше

108-118

94-106

108-118

95-115

Число омилення, мг KOН/г,

179-200

165-180

179-200

160-180

Масова частка неомилюваних речовин,

%, не більше

1,5

1,5

1,2

1,5

Масова частка ерукової кислоти, %, до суми жирних кислот, не більше

2,0

-

5,0

-







© 2008 ПАТ «Ніжинський жиркомбінат».
вул. Прилуцька, 2, м. Ніжин, Чернігівська обл., 16600, Україна
Дизайн та розробка сайту
«Український хостінг»